- הגדוד העברי 5 אשדוד
- א’-ה’ 08:00-19:00
- 08-6770900
אם בעבר הליכים אורתודנטיים ליישור שיניים היו מבוצעים בעיקר בילדים ונוער, בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר מבוגרים אשר פונים לטיפולים הללו. המודעות הגבוהה יותר בעידן החדש למראה החיצוני והחשיבות שלו, מובילה נשים וגברים רבים לבצע טיפולי שיניים אורתודנטיים, ובמיוחד היום כאשר ישנן שיטות לבצע את הטיפולים הללו בצורה אסתטית ובלתי נראית.
עם העלייה בגיל המטופלים אשר פונים לבצע יישור שיניים, רואים יותר ויותר נשים אשר מתלבטות לגבי השאלה האם מותר לעשות יישור שיניים בהריון – האם ההליך יכול להשפיע על ההיריון? או הפוך – האם ההיריון יכול להשפיע על ההליך האורתודנטי? האם יש מניעות לבצע יישור שיניים בהריון או להיכנס להיריון בתהליך יישור השיניים? על השאלות הללו, תוכלו למצוא תשובות במאמר זה.
בכדי להתחיל טיפול של יישור שיניים יש לבצע צילומי רנטגן אשר יתנו לרופא תמונה מדויקת על מצב הפה. כל עוד יש ברירה אחרת, לא כדאי לבצע את הצילומים הללו על נשים בהיריון בשל סכנת הקרינה לעובר ולכן אם יש אפשרות להמתין לאחרי הלידה וסיום ההיריון, עדיף לעשות כך וגם אם החשיפה לעובר היא מזערית מאוד, שכן מדובר בצילום של חלל הפה ולא הבטן, כל עוד אפשר למנוע את החשיפה הזו בזמן היריון, מוטב להמתין עד לאחר הלידה. כמובן שיש סוגי טיפולים/ניתוחים שבהריון עדיף להימנע מהם דוגמת הגדלת חזה.
אישה אשר כבר נמצאת בהליך אורתודנטי לצורך יישור שיניים, יכולה להמשיך בהליך ללא מניעה בזמן ההיריון. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי בזמן ההיריון גוף האישה עובר שינויים רבים, אשר יכולים להשפיע גם על חלל הפה. השינויים הללו יכולים לגרום לרגישות רבה יותר בשיניים ובחניכיים, ובמידה ובשל הגשר האישה לא מצליחה לשמור על היגיינת פה ראויה, היא יכולה להיות חשופה יותר להתפתחות של דלקות חניכיים וכאבים שונים.
יתר על כן, אצל נשים רבות בייחוד השליש הראשון להיריון מתבטא בהקאות לא מעטות, מה שגם משפיע על בריאות חלל הפה ויכול לגרום למחלות חניכיים שונות כשזה מגיע בצירוף להיגיינה לקויה.
לכן, אישה אשר נמצאת בהליך אורתודנטי לצורך יישור שיניים בהריון צריכה לקחת בחשבון כי עליה להקפיד הרבה יותר על היגיינת הפה, ואם נדרש – לבקש הדרכה מרופא השיניים על צחצוח נכון יחד עם מתקן יישור השיניים ועל הדרך הטובה ביותר לשמור על היגיינת הפה לאורך כל ההיריון.
לאורך כל ההיריון האישה עוברת שינויים פיזיולוגיים והורמונליים רבים, וחשוב שהרופא המטפל בה ידע להכיל את זה ולהתאים את הטיפול למצב שלה. לדוגמא, במיוחד בשליש הראשון להיריון נשים רבות נמצאות במצב של חוסר איזון הורמונלי אשר גורם להן לרגישות יותר, מה שיכול לגרום לה לקפוץ בכל ביקור אצל רופא השיניים, לזוז באי נוחות או אפילו לבכות ללא שליטה, וזה בסדר גמור. רופא השיניים צריך להיות מעודכן בכך שהמטופלת בהיריון והוא ידע כיצד להתאים את העבודה שהוא מבצע למצב שלה כך שהיא תרגיש נינוחה ושקטה.
בנוסף, לקראת סוף ההיריון נשים רבות מתקשות בהליכה, ורק המעבר לישיבה על כסא הטיפולים או הקימה ממנו יכולים להיות מורכבים עבורה. לכן, רופאים מקצועיים המנוסים בתחום ידעו להכין עבורה את הכסא כך שיהיה לה נוח לשבת, להוסיף כריות לשכיבה נוחה ולהתאים את מהלך הטיפול כך שהמטופלת תוכל לשכב בנוחות וללא כאבים או תזוזות שיפריעו לטיפול עצמו.
במרפאת השיניים פרפקשן תוכלי למצוא צוות של רופאי שיניים מומחים ובעלי ניסיון רב מאוד אשר יוכלו ללוות אותך לאורך כל שלב בחיים. גם מטופלות אשר נכנסות להיריון באמצע ההליך האורתודנטי יודעות כי הרופא שלהן יבצע את כל מה שהוא יכול בכדי להתאים את הטיפול לשינויים שהן עוברות, הוא יהיה מכיל ורגיש ויעזור להן לעבור את הטיפולים האורתודנטיים ואת התהליך כולו בזמן ההיריון בצורה הטובה ביותר.
כי כשאת בוחרת רופא שיניים, במיוחד להליך טיפולי שיכול להיות ארוך, את חייבת להיות בטוחה שהוא ידע להתאים את עצמו אלייך, והטיפול שאת עוברת לא יאלץ ממך לדחות תכניות אחרות שיש לך לחיים…
לקריאה נוספת: