- הגדוד העברי 5 אשדוד
- א’-ה’ 08:00-19:00
- 08-6770900
שיניים ישירות הן הבסיס לחיוך אסתטי ונעים לעין, והיום, בדור בו יש הרבה יותר מודעות לשמירה על מראה חיצוני מטופח, לא מעט אנשים פונים ליישור שיניים, בכל גיל. כאשר מדברים על יישור שיניים בשיטה המסורתית, עם הגשר המוכר לכולנו, אחד המרכיבים אליהם יש להתייחס הוא גומיות בשיניים.
מהן אותן גומיות בשיניים? מה החשיבות שלהן להליך יישור השיניים? מהם סוגי הגומיות הקיימים היום? על השאלות הללו, ועוד שאלות רבות נוספות, תוכלו למצוא תשובות במאמר זה. קראו את המאמר עד תומו ותקבלו את כל המידע שתצטרכו לדעת על גומיות בשיניים.
בכדי לבצע יישור שיניים בשיטה המסורתית משתמשים בגשר. מדובר בקוביות מתכת אשר מודבקות על גבי השיניים ומחוברות באמצעות קשת מתכת אשר יוצרת לחץ ומובילה לתזוזה של השיניים כך שהן יתיישרו בקו אחד בהתאמה למבנה הלסת של המטופל או המטופלת. סביב לכל קוביית מתכת כזו יש גומיה קטנה אשר המטרה שלה היא הפעלה של לחץ נוסף על השיניים, והן חשובות במיוחד כאשר מדרש גם שינוי בלסת עצמה ולא רק במיקום השיניים, אך לא רק. המשיכה שיוצרות גומיות בשיניים גורמת לשיניים להתנתק מחלק מהסיבים אשר מחזיקים אותן במקום, ובצורה הזו השיניים יכולות לזוז ולהתיישר במקום אחד בצורה מיטבית.
בדרך כלל בשיטה המסורתית הגשר כולל גומיות בשיניים, אך יש גם סוגים שונים של טיפולים בהם לא נדרשות גומיות בכלל. יחד עם זאת, מלבד הגומיות אשר מקיפות את קוביות המתכת עצמן, יש גומיות בשיניים אשר נקראות גומיות בין לסתיות (עליהן תוכלו לקרוא בפירוט בהמשך המאמר), אשר יוצרות משיכה של הלסת עצמה, ולעיתים נדרש טיפול באמצעותן לתקופת זמן מסויימת, ברוב המקרים לא לכל אורך הטיפול האורתודנטי.
באופן כללי אין הבדלים משמעותיים בין הסוגים השונים של גומיות בשיניים ולכל רופא אורתודנט יש סוגים המועדפים עליו לעבודה, כאשר ההבדל העיקרי הוא בעיקר המותג. בנוסף, ניתן להבדיל בהבדל נוסף הקשור לצבע של הגומיות. יחד עם זאת, לצבע של הגומיות אין השפעה על סוג הטיפול או המטרה של הגומיה, ולרוב הוא משמש לצרכים אסתטיים בלבד. לדוגמא, מבוגרים יותר יעדיפו שימוש בגומיות שקופות על מנת להפחית את השפעת המראה של הגשר כמה שרק אפשר, ואילו כשמדובר בילדים דווקא הגומיות הצבעוניות הרבה יותר נפוצות ומאפשרות לתת לילד אפשרות בחירה ושליטה על התהליך, מה שגם מעודד אותו בכל פעם שהוא מגיע לטיפול החלפה של הגומיות במסגרת ההליך האורתודנטי.
כפי שכתבנו מעלה, מלבד הגומיות אשר נמצאות סביב קוביות המתכת, יש גם גומיות בשיניים שהן בין לסתיות. מדובר בגומיות גדולות יותר מאלו שמיועדות לקוביות הגשר, והן מאפשרות ליצור שינוי במבנה של הלסת, ולא רק של השיניים עצמן. לדוגמא, ישנם מקרים בהם מבנה הלסת עצמו הוא עקום, כמו לסת עליונה שהיא קדמית יותר מהתחתונה, מה שיגרום למראה שיניים לא מיושר גם כאשר השיניים עצמן יהיו ישרות. במקרים כאלו מתקינים גומיות בין לסתיות אשר יוצרות לחץ גם על הלסתות עצמן.
לרוב, גומיות בשיניים הן חזקות מאוד ולא נקרעות או משתחררות ממקומן בקלות. יחד עם זאת, אם קרה מקרה כזה יש לפנות אל הרופא האורתודנט אשר יחליף את הגומיה בחדשה.
למידע נוסף, מוזמנים ליצור קשר עם צוות מרפאת פרפקשן באשדוד >>