- הגדוד העברי 5 אשדוד
- א’-ה’ 08:00-19:00
- 08-6770900
שתלים דנטליים מאפשרים להשלים שיניים חסרות, בין אם מדובר בשן אחת או בסט שלם של שיניים. מדובר בחלק אותו מחדירים אל תוך העצם של הלסת, ואל אותו שתל דנטלי יהיה ניתן לחבר שן מלאכותית חדשה. כמובן, בכדי להתאים למבנה הפנים של המטופל, ולשאר השיניים הטבעיות הקיימות אצלו, את השן המלאכותית, הכתר, מייצרים בהתאמה אישית גם מבחינת הצורה של השן והגודל שלה וגם מבחינת הצבע, כך שהיא תראה טבעית לחלוטין, וגם תרגיש כך.
אם בעבר הדרך היחידה להשלים שיניים שאבדו, במיוחד בגילאים מבוגרים, היתה באמצעות שיניים תותבות, היום התקנת השתלים הדנטליים הפכה לדרך הרבה יותר נפוצה וכדאית. לשתלים הדנטליים יש כמה יתרונות חשובים לעומת השיניים התותבות:
החסרון היחיד הוא שהשתלת שיניים לא מתאימה לכל אחד ולפני שמבצעים את ההשתלה יש לבדוק את הלסת והמצב הבריאותי שלה ולכן חשוב מאוד לפנות אל אבחון מקצועי לפני שמחליטים לבצע השתלת שיניים.
ישנם שני סוגי שתלים לשיניים: אנדוסטאלי ותת-פריוסטאלי, וההבדלים בין סוגי שתלים אלו הם גדולים. זה לא איזה שתלים הכי טובים – אלא אילו הכי מתאימים למצב הספציפי של המטופל. שתלי אנדוסטאלי הם הנפוצים והמוכרים ביותר. את השתלים הללו המנתח מטביע בעצם הלסת, וכל שתל יכול להחזיק כתר שן אחד או יותר. שתל אנדוסטאלי (Endosteal) מאפשר גם לבצע השתלה מיידית ואחוזי ההצלחה בעבודה איתם עומדים על כ 97% ולכן רבין מרופאי השיניים משתמשים בהם.
שתל שן תת-פריוסטאלי, לעומת זאת, הם הרבה פחות נפוצים ובהם משתמשים כאשר לא ניתן להחדיר את השתל אל תוך העצם של הלסת, אלא רק בתוך רקמת החניכיים. הם נחשבים בשל כך לפחות יציבים, אך זו חלופה עדיפה לעומת שיניים תותבות אשר אינן כוללות שתלים כלל.
לקריאה נוספת: שתלים זיגומטיים.
טיפולי השתלות שיניים יכולים להיות בטוחים לחלוטין, אך חשוב מאוד לבחור ברופא מסומך ומקצועי אשר יבצע את הטיפול, ויעשה שימוש עם שתלים שיניים נכונים ואיכותיים. בטיפולים מהסוג הזה אסור לכם לנסות למצוא את הזול ביותר, אלא לנסות למצוא את האיכות הגדולה ביותר ואת הרופא שיוכל לבצע עבורכם את הטיפול הנכון והמקצועי ביותר שניתן.
קחו בחשבון כי יש אנשים שטיפולי שתלים בשיניים לא מתאימים להם ואף יכולים להיות מסוכנים בשבילם, ואם הם ינסו לעשות זאת הסיכון יכול להיות גבוה עבורם. אלו מטופלים אשר סובלים ממחלות קשות, מחלות מטבוליות בלתי נשלטות, זיהומים בעצמות וכדומה. בנוסף, יש רופאים אשר לא יהיו מוכנים לבצע את הטיפול במקרים של מעשנים כבדים, אנשים אשר סובלים מהרגלים בעיתיים בחלל הפה כמו חריקת שיניים, מטופלים בעלי רקע של בעיות פסיכיאטריות או התנהגותיות, אנשים אשר סובלים מסוכרת, איידס, HIV או אוסטאופורוזיס, שכן אלו יכולים לגרום לדחיה של השתל וכשלון של הטיפול.
בנוסף, במקרים הבאים ישנם רופאים שיחליטו כי הסיכון גבוה מידי ואין לבצע את הניתוח:
אמנם כל עוד הרופא המטפל הינו מומחה ומקצועי, ובדק מראש את ההתאמה של המטופל לטיפול, לא צריכות להיות בעיות או לא סביר שיופיעו סיבוכים קשים, אך יש סיכון לכך וכדאי שתדעו על כך. הסיבוכים של טיפולי השתלות שיניים כוללים: נזקים עצביים אשר יגרמו לתחושה מוזרה באזור המנותח, חתכים שנפתחו לאחר הניתוח, תזוזה של השתלים, שתלים אשר נחשפים מעל הקו של החניכיים וזיהומים.
בנוסף, הסיכון המרכזי הוא העובדה שההשתלה עצמה לא הצליחה כמו במקרים בהם השתל זז בצורה משמעותית, יוצאת מוגלה או הפרשות מהאזור המנותח, הכאב לא פוחת, ישנו אובדן מהיר של העצם וכדומה. במקרים כאלו ייתכן שיהיה צורך בטיפולים נוספים או אפילו הסרה של השתלים.
בהתאמה למספר השיניים הדורשות החלפה, מיקום השתלים בתוך הלסת, איכות וכמות העצם במקום ההשתלה ובריאות הפה והמערכת הבסיסית של האדם יתכן ויהיה צורך בביצוע טיפולים נוספיים הלווים להליך השתלת השיניים ותומכים בו כמו:
לאחר שאדם עבר ניתוח השתלת שיניים הוא חייב להמשיך לצחצח ולהשתמש בחוט דנטלי באופן קבוע. שיניים מלאכותיות דורשות טיפול ותחזוקה זהה לשיניים רגילות, אך חשוב מאוד להקפיד עליו בכדי לשמור על השיניים ועל בריאות הפה כולו.
בנוסף, יהיו ביקורי מעקב אצל הרופא המנתח בהם הוא יבחן את המצב ואת התקינות שלו, וכדאי בכל חצי שנה לבצע ניקוי שיניים מקצועי בכדי לשמור על בריאות הפה ואזור השתלים ולמנוע דלקות חניכיים.