אין ספק כי בשנים האחרונות הלבנת שיניים הפכה להיות פופולארית מאוד. הלבנת השיניים, אשר יכולה לאפשר לכל אחד ואחת להשיג חיוך לבן, רחב ומרשים יותר, היא ללא ספק הליך קוסמטי מבוקש מאוד, ובעידן המודרני בו אנו חיים היום, בו כולם מבינים את חשיבות המראה החיצוני והאסתטיקה, זה חשוב מאוד.
יחד עם זאת, תופעת לוואי נפוצה אחת של הלבנת שיניים היא רגישות בשיניים. בעוד שמידת הרגישות יכולה להשתנות מאדם לאדם, חשוב להבין את הסיבות, כיצד ניתן למנוע את זה ומה אפשר לעשות כדי למזער את אי הנוחות ולשמור על בריאות הפה.
מה גורם לרגישות בשיניים לאחר הלבנת שיניים?
רגישות בשיניים מתרחשת כאשר הדנטין הבסיסי, שכבה מתחת לאמייל השן, נחשף. זה יכול לקרות בשל מספר גורמים שונים:
- חדירות אמייל: טיפולי הלבנת שיניים, במיוחד באלה הכוללים חומרי הלבנה כגון מי חמצן או קרבמיד מי חמצן, יכולים להגביר באופן זמני את החדירות של האמייל. זה מאפשר לחומרי ההלבנה לחדור אל תוך מבנה השן ולפרק כתמים, מה שנדרש לצורך ההלבנה של השיניים, אך יכול גם להפוך את השיניים לרגישות יותר.
- חשיפה לדנטין: תהליך ההלבנה יכול להוביל להסרת כתמים על פני השטח ולהסיר חלבון אמייל, מה שמוביל לחשיפה של צינוריות הדנטין. התעלות הזעירות האלו מחברות את החלק הפנימי של השן לקצות העצבים, מה שהופך את השיניים לרגישות יותר לגירויים חיצוניים.
- גירוי בחניכיים: כאשר מניחים בצורה לא נכונה ומדויקת את חומרי הלבנה או משתמשים בתבניות לא מדוייקות (במיוחד בהלבנות שיניים ביתיות) עלול לגרום למגע בין תמיסת ההלבנה לחניכיים, מה שיוביל לרגישות ואפילו לדלקות חניכיים.
איך אפשר למנוע את הרגישות בשיניים לאחר ההלבנה?
נקיטת אמצעי זהירות נכונים לפני ואחרי הלבנת שיניים יכולה להפחית משמעותית את הסיכון ואת חומרת הרגישות בשיניים. רופאי שיניים ממליצים על אמצעי הזהירות הבאים:
- הערכה מקצועית: עברו בדיקת שיניים מקיפה לפני הלבנת השיניים כדי לזהות בעיות שיניים בסיסיות שעלולות להחמיר את הרגישות, כמו חורים בשיניים, עששת, שיניים סדוקות או שבורות וכדומה. טיפול בבעיות האלה מראש, לפני ההלבנה, יכול לעזור למזער את הרגישות.
- פיקוח מקצועי: פנו לטיפולי הלבנת שיניים מקצועיים מרופא שיניים מוסמך שיוכל לפקח בקפידה על ההליך ולהתאים את ריכוז חומר ההלבנה ומשך זמן הטיפול כדי למזער את הרגישות. אל תנסו לחסוך ולפנות אל מקומות שאינם מספיק מקצועיים או לנסות לבצע את ההלבנה בעצמכם עם חומרים אשר לא מיועדים לשימוש שאינו מקצועי. זה אולי יחסוך לכם כסף בטווח הקצר, אבל יעלה לכם בכאבים ואפילו נזק לשיניים.
- גישה הדרגתית: בחרו בתהליך הלבנת שיניים הדרגתי במקום טיפולים אגרסיביים בודדים. בצורה הזו אתם יכולים לאפשר לשיניים להסתגל לתהליך ההלבנה, מה שמפחית את הרגישות.
- לפני ההלבנה: השתמשו במשחת שיניים או שטיפות פה בעלות תכונות למניעת רגישות המומלצות על ידי רופא השיניים שלכם. מוצרים אלה מכילים מרכיבים כמו אשלגן חנקתי או פלואוריד, המסייעים לחסום דחפים עצביים ולחזק את אמייל השן.
מה עושים במידה וכבר מרגישים את הכאב?
במקרה שמתעוררת רגישות בשיניים לאחר הלבנת שיניים, חשוב מאוד לשים לב לשימוש במשחות שיניים אשר מיועדות לשיניים רגישות ועם מברשת שיניים רכב, לבקש מהרופא טיפול פלואוריד אשר יחזק את האמייל של השיניים, להימנע ממזון ומשקאות חומציים או בטמפרטורות קיצוניות אשר יגבירו את הרגישות ואם זה ממשיך זמן רב, והרגישות לא פוחתת, פנו אל רופא השיניים שלכם לבדיקה מקיפה, שכן הרגישות הזו לאחר ההלבנה אמורה להיות לתקופה של כמה ימים עד שבוע, ועצמת הכאב אמורה לפחות עם הזמן.
לקריאה נוספת: כאב בחניכיים מתחת לשן
לסיכום
הלבנת שיניים היא טיפול נפוץ אך יכולה להיות מלווה במעט תופעות לוואי ורגישויות לאחר הטיפול. כדי לעבור אותו בדרך הטובה ביותר מומלץ לבחור את מרפאת השיניים המקצועית ביותר.
אנחנו במרפאת פרפקשן באשדוד מבצעים את כל סוגי הלבנות השיניים, למידע נוסף וקבלת הצעת מחיר צרו קשר עכשיו >>
עשוי לעניין אתכם: