- הגדוד העברי 5 אשדוד
- א’-ה’ 08:00-19:00
- 08-6770900
מבנה השיניים האנושית הוא פלא מורכב, המורכב מ-32 שיניים המשרתות מטרות שונות, החל מנשיכה ולעיסה ועד לדיבור ואסתטיקה של הפנים. יחד עם זאת, המורכבות של מבנה השיניים מובילה למורכבות גם בטיפול בהן, ודילמה דנטלית נפוצה איתה מתמודדים רבים היא שן בינה כלואה.
שן בינה כלואה יכולה לגרום לאי נוחות רבה ולהוביל לסיבוכים דנטליים אם לא מטפלים בה בצורה נכונה, ואם אתם סובלים ממצב כזה, קראו את המאמר הבא שיתן לכם מידע רב שחשוב שתדעו על הנושא.
שן בינה, הידועה גם בשם הטוחנת השלישית, היא שן הנכללת בקבוצה האחרונה של הטוחנות שמופיעות בדרך כלל בסוף שנות העשרה או תחילת שנות העשרים. כאשר לשן בינה אין מספיק מקום לצאת בצורה תקינה, היא נותרת כלואה. זה יכול לקרות בדרכים שונות, כמו מצב בו השן גדלה בזווית, כלואה בתוך עצם הלסת או יוצאת באופן חלקי בלבד.
שן בינה כלואה יכולה להוות כר פורה למגוון בעיות שיניים ואי נוחות, ולכן חשוב מאוד לדעת לזהות את המצב הזה ולטפל בו כמה שיותר מוקדם בכדי למנוע החמרה מיותרת.
עבור שן כלואה תסמינים לא תמיד מופיעים באופן מיידי, אך כאשר התסמינים הללו מופיעים, קשה להתעלם מהם. עבור שן בינה כלואה תסמינים נפוצים כוללים:
האם חייבים לעקור שן בינה כלואה? ובכן, ההכרח בעקירת שן בינה כלואה תלוי בחומרת הפגיעה ובסימפטומים שחווים, כמו למשל מצב של שן בינה חצי כלואה בו לא תמיד נדרשת עקירה. אם השן הכלואה אינה גורמת לכאב או לסיבוכים והיא מיושרת כראוי, ייתכן שלא תידרש עקירה. עם זאת, אם מתבטא אחד מהתסמינים הנ”ל, מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים.
לקריאה נוספת: כאב בחניכיים מתחת לשן
שן בינה כלואה חלקית מתרחשת כאשר השן יוצאת חלקית דרך קו החניכיים. מצב זה יכול להשאיר פתח שבו חיידקים יכולים להיכנס, שעלול להוביל לזיהומים ודלקות. פגיעה חלקית דורשת לעתים קרובות ניטור קפדני של רופא שיניים או מנתח פה כדי למנוע סיבוכים נוספים. אם אינכם רוצים שבהגיעכם לגיל מבוגר תאלצו לעבור הליך מורכב וכואב של השתלת חניכיים – כדאי לעקור את השן הכלואה כמה שיותר מהר.
עקירה כירורגית של שן בינה כלואה היא הליך נפוץ שנערך על ידי מנתחי פה. במהלך ניתוח זה, רופא השיניים או מנתח הפה יבצעו חתך בחניכיים כדי לגשת לשן הכלואה. אם השן כלואה בעצם, ייתכן שיהיה צורך לחלק אותה לחתיכות קטנות יותר כך שיהיה ניתן להסיר אותה בצורה קלה יותר. לאחר החילוץ, החתך נסגר באמצעות תפרים.
ההחלמה מעקירת שן בינה כלואה לאחר שבוצע עבור שן כלואה ניתוח עקירת שן בינה כלואה יכולה להשתנות מאדם לאדם. עם זאת, יש כמה הנחיות כלליות שיש לפעול לפיהן:
כך לאחר עקירת שן בינה כלואה החלמה יכולה להיות קלה ונכונה יותר.
עקירת שן כלואה, באופן כללי, מתייחסת להסרה של כל שן כלואה, לא רק שיני בינה. ההליך נחוץ לעתים קרובות כדי להקל על הכאב, למנוע זיהומים ולשמור על בריאות הפה הכללית של המטופל.
שיניים כלואות יכולות לבוא לידי ביטוי בתסמינים שונים כמו כאב ואי נוחות באזור הפגוע, נפיחות ואדמומיות, דלקת סביב השן הפגועה, קושי בלעיסה ועוד.
במקרים מסוימים, במקום עקירה כירורגית של בינה כלואה, ניתן לבצע חשיפת שן כלואה ולבצע יישור אורתודונטי שלה. הליך זה נעשה בדרך כלל עבור שיניים שאינן שיני בינה ויכול להציל שן שאחרת היתה מצריכה עקירה.
במקרה של עקירת שן בינה כלואה מחיר יכול להשתנות בהתאם לגורמים כמו מיקום, מורכבות (למשל שן בינה כלואה על עצב המצריכה טיפול מורכב יותר) ואיש המקצוע או המפראה המקצועית שמבצעת את ההליך.